کشف علت بروز عارضه نادر لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا

به گزارش بلاگ پو، یک محقق آلمانی ادعا می نماید یک ماده شیمیایی در واکسن کرونای آسترازنکا می تواند یک واکنش زنجیره ای ایمنی ایجاد کند که به بروز عارضه جانبی نادر لخته خونی منجر می گردد.

کشف علت بروز عارضه نادر لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، این محقق آلمانی ادعا نموده است که این ماده شیمیایی در واقع یک ماده نگهدارنده در واکسن کووید-19 آسترازنکا است که باعث بروز یک واکنش بیش از حد نادر از سیستم ایمنی بدن می گردد که به لخته شدن خون می انجامد.

تعداد اندکی از افرادی که واکسن کرونای آسترازنکا و یا واکسن کرونای جانسون اند جانسون را تزریق کردند دچار لخته شدن خون شدند. این موضوع باعث شد بعضی از کشورها تزریق این واکسن ها را متوقف نمایند.

دلایل این موضوع معین نیست، اما یک متخصص آلمانی پیشنهاد نموده است که لخته شدن خون ممکن است با یک ماده شیمیایی که برای ساخت واکسن استفاده می گردد، آغاز گردد.

بر اساس ادعای این محقق آلمانی، EDTA یا اسید اتیلن دی آمین تترا استیک، ممکن است با استفاده از پلاکت در جریان خون، توده هایی را تشکیل دهد که واکنش بیش از حد ایمنی ایجاد کند.

EDTA - که معمولاً در داروها و مواد آرایشی استفاده می گردد - ممکن است باعث ترشح مواد بیشتری از این واکسن در رگ های خونی گردد.

دکتر آندریاس گریناچر متخصص خون و ایمونولوژیست در دانشگاه گریفسوالد، گفت: این مواد می توانند بدن را به فراوری بیش از حد آنتی بادی وادار نموده و موجب بروز واکنش دوم سیستم ایمنی گردد که سپس آغاز به لخته شدن خون می نماید.

وی و همکارانش با مطالعه روی موش ها متوجه شدند که EDTA باعث نشت پروتئین های موجود در مایع واکسن در جریان خون شده و با برخورد به پلاکت ها آنها را فعال می سازند.

پلاکت ها اجزای ریز لخته های خونی هستند و همیشه در جریان خون گردش دارند تا در صورت احتیاج به التیام یک زخم در دسترس باشند، اما به محض اینکه پلاکت ها وارد عمل می شوند، آنها یک واکنش زنجیره ای از پاسخ های ایمنی را آغاز می نمایند و پروتئین دیگری را که به عنوان PL4 شناخته می گردد، آزاد می نمایند که به پروتئین های بیشتری از واکسن می چسبد و آغاز به تشکیل توده های بیشتری می نماید.

ناظران پزشکی در انگلستان 262 مورد لخته شدن خون را در 23.36 میلیون نفری که واکسن کرونای آسترازنکا تزریق نموده بودند، مشاهده نموده اند که این میزان حدود یک در صد هزار نفر است.

بروز این لخته های خونی همچنان بسیار کمتر از خطر ابتلا به کووید است، اما در انگلیس به افراد زیر 40 سال توصیه شده است که در صورت امکان از واکسن کرونای جایگزینی استفاده نمایند تا در امان باشند.

تجزیه و تحلیل سازمان بهداشت عمومی انگلیس نشان داد که یک دوز واکسن آسترازنکا خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری کرونا را حدود 80 درصد کاهش می دهد.

همچنین پس از تزریق 2 دوز واکسن، میزان عفونت ها و موارد بستری در بیمارستان در سنین بالای 65 سال به سرعت کاهش یافت و مهم تر این که این فرایند در افراد جوان تر نیز ادامه داشت که این موضوع نشان می دهد این واکسن در متوقف کردن گسترش کلی بیماری به شدت موثر است.

کارشناسان گفتند: این یافته ها نشان می دهد که تزریق واکسن های کرونا می تواند به ایجاد مصونیت گروهی منجر گردد و در صورتی که این واکسن ها به اندازه کافی تزریق شوند، اجرای تدابیر قرنطینه در آینده غیرضروری است.

متخصص اپیدمیولوژی از کالج کینگ لندن گفت: شکی نیست که واکسیناسیون کرونا عامل کاهش سریع شیوع این بیماری در انگلیس بوده است.

ویروس کرونا موسوم به کووید 19 اواسط ماه دسامبر 2019 میلادی (24 آذر 1398) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.

ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 میلادی (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین خاطرنشان کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت 21 اسفندماه 98 در کنفرانسی تاکید نمود که اگرچه واژه همه گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی های این سازمان ویروس کرونا را همه گیر جهانی شناسایی و اعلام می نماید. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 48760

به "کشف علت بروز عارضه نادر لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کشف علت بروز عارضه نادر لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید