مرغ هایی که در آتش بی توجهی های فنی دود می شوند!

به گزارش بلاگ پو، چرا داستان آتشی که بارها دامن مرغداری های یزد را گرفته و خسارات زیادی را متحمل مرغداران نموده است، همچنان ادامه دارد؟

مرغ هایی که در آتش بی توجهی های فنی دود می شوند!

به گزارش خبرنگاران، آتش سوزی در مرغداری ها یکی از حوادث وافر در استان یزد تلقی می گردد به طوری که این قبیل حوادث هر ساله، خسارات زیادی را به واحدهای مرغداری تحمیل می نماید و حتی بعضاً منجر به توقف فعالیت آنها نیز می گردد.

همین اواخر یکی از واحدهای مرغداری شهرستان تفت در حریق سوخت و بنا بر برآوردهای اجرا شده در جریان بازدید از آن نابودی 4900 قطعه مرغ در این واحد گزارش شد.

این آتش هر سال به دلیل بی توجهی واحدهای فراوریی به مسائل فنی دامنگیر آنها می گردد و گویا هنوز هم از دایره توجه متولیان امر و ناظران این حوزه خارج است چرا که بنا بر آمارهای موجود تنها پنج درصد از واحدهای مرغداری در استان یزد دارای کارشناس فنی هستند.

به نظر می رسد در این رابطه نیز تا زمانی که پای اجبار و قوانین بازدارنده در میان نباشد، همچنان آتش در کمین واحدهای مرغداری خواهد ماند.

نشت گازوئیل عامل اصلی حریق در مرغداری ها

عباس رضایی یکی از آتش نشانان ایستگاه تفت که در آتش سوزی اخیر نیز حضور داشته، در گفت وگو با خبرنگار خبرنگاران، با اشاره به نشت گازوئیل به عنوان مهم ترین عامل آتش سوزی در مرغداری های این شهرستان، تصریح می نماید: از آنجایی که اکثر مرغداری ها خارج از شهر قرار گرفته و عمدتاً دسترسی به شبکه گازرسانی ندارند یا بعضاً به دلیل هزینه های بالا از سوخت گازوئیل به جای گاز طبیعی برای تأمین گرمایش بدون رعایت نکات فنی و ایمنی استفاده می نمایند، شاهد بروز این حوادث ناگوار هستیم.

وی اضافه می نماید: در اغلب آتش سوزی های واحدهای مرغداری، دودگرفتگی و خفگی طیور از این طریق، بیش از خود آتش منجر به تلفات می گردد.

استاندارد نبودن سیستم های گرمایشی مرغداری ها

البته محمدحسین فلاح نژاد رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تفت نیز در این باره به خبرنگار خبرنگاران می گوید: متأسفانه استاندارد نبودن ادوات و تجهیزات مرغداری ها به ویژه در سیستم های گرمایشی و سرمایشی منجر به بروز آتش سوزی این واحدها می گردد.

وی اظهار می نماید: بعضی از مرغداران به دلیل صرفه مالی و بدون در نظر دریافت نکات فنی و استانداردها،، لوله های پلی اتیلن را جایگزین لوله های مسی در سیستم های گرمایشی می نمایند که منجر به چنین حریق هایی می گردد.

این مسئول با بیان اینکه تاکنون بیش از سه مورد آتش سوزی در مرغدارای های شهرستان تفت ناشی از موارد مذکور بوده است، می گوید: متأسفانه تکرار این حوادث مربوط به عدم اطلاع رسانی صحیح در این زمینه است چرا که در صورت آگاهی واحدهای فراوریی کمتر شاهد تکرار چنین مواردی خواهیم بود.

وی ارائه خدمات فنی مرغدارای ها به صورت شخصی را یکی از مسائل این واحدها عنوان می نماید و می گوید: در موارد زیادی این خدمات به صورت شخصی توسط مرغداران انجام می گردد و شرکت های فنی بر انجام آنها نقش اجرایی یا نظارتی ندارند.

وی اضافه می نماید: اگر سوخت مورد استفاده مرغداری ها گاز طبیعی باشد، کارشناسان همه موارد را کنترل می نمایند اما در خصوص استفاده از سوخت رایج گازوئیل چنین امکانی وجود دارد و غالباً نیز منجر به بروز مسائلی برای مرغداران شده است.

فلاح نژاد از فعالیت 155 واحد مرغداری با ظرفیت فراوری سه میلیون و 300 هزار قطعه مرغ تنها در شهرستان تفت یاد و خاطرنشان می نماید: هر چند هر سه سال یکبار مجوز مرغداری ها تمدید می گردد اما ضروری است که سازمان نظام مهندسی کشاورزی برای پیشگیری از حوادثی همچون آتش سوزی، رعایت نکات فنی را به صورت جدی تر و دقیق تری در تمدید مجوزها لحاظ کند.

برخورداری 5 درصد مرغداری های یزد از کارشناس فنی

محمدرضا خلف باغی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان یزد از تغییر بازه زمانی تمدید مجوز مرغداری ها از دو به چهار سال خبر می دهد و به خبرنگار خبرنگاران می گوید: از سال 91 تمدید پروانه واحدهای مرغداری به سازمان نظام مهندسی واگذار شد و این سازمان هر دو سال یکبار ملزم به تمدید مجوزهای این واحدهااست که البته این بازه زمانی با دستورالعمل وزیر کشور به چهار سال افزایش یافت.

وی تغییر شرایط تمدید مجوز مرغداری ها طی بازه زمانی چهارساله را عاملی بر عدم نظارت کافی بر این واحدها می داند و اظهار می نماید: کارشناسان فنی در زمان فرایند تمدید مجوز مرغداری ها، تمامی موارد فنی و بهداشتی را به صورت دقیق آنالیز و در نظر می گیرند و در صورتی که در حتی یک مورد نقص وجود داشته باشد، مجوز تمدید نخواهد شد.

این مسئول ادامه می دهد: یک کارشناس تنها یک بار در این بازه زمانی از واحدها بازدید می نماید اما تجهیزات واحدها می تواند در طول این بازه تغییر کند.

وی از عدم استقبال و استفاده مرغداران از وجود کارشناسان خبره انتقاد می نماید و می گوید: متأسفانه واحدهای مرغداری سالانه چهار مرتبه نسبت به جوجه ریزی هر بار با هزینه ای حدود 600 میلیون تومان اقدام می نمایند ولی حاضر به پرداخت هزینه یک کارشناس فنی که تنها 200 هزار تومان است، نیستند.

خلف باغی با بیان اینکه تنها پنج درصد از مرغداری های استان یزد از ظرفیت کارشناسان فنی استفاده می نمایند، می گوید: مابقی واحدها به علت عدم همراهی دستگاه ها یا همکاری نکردن مرغداران فاقد کارشناس فنی هستند و این در حالی است که این بند از قوانین که مورد تاکید و اولویت دولت برای حمایت از واحدهای پرورش طیور است حتی هنوز در واحدهای دارای یارانه دولتی نیز عملیاتی نشده است.

وی از اعلام آمادگی کارشناسان سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان برای نظارت بر مسائل فنی مرغداری ها خبر می دهد و می گوید: قطعاً همکاری مرغداران در این زمینه منجر به پیشگیری از بروز حوادثی همچون آتش سوزی و اتلاف هزینه های آنان خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 8479

به "مرغ هایی که در آتش بی توجهی های فنی دود می شوند!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مرغ هایی که در آتش بی توجهی های فنی دود می شوند!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید